Μπεζ χρώμα στο σαλόνι. 10 λόγοι για να το προτιμήσετε

Μπεζ χρώμα στο σαλόνι

Αποτελεί γεγονός πως ένα σαλόνι μπορεί να διαμορφωθεί με αναρίθμητους τρόπους, ανάλογα με την αισθητική και τις προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο, αυτό το πλήθος επιλογών μπορεί να δυσκολεύει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, που αναρρωτιούνται πώς θα αναδείξουν το χώρο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’αυτό το λόγο, η επιλογή ουδέτερων χρωματικών τόνων, και ιδίως του μπεζ, μπορεί να αποβεί η πιο ασφαλής αλλά και κομψή επιλογή για τη χρωματική παλέτα ενός σαλονιού. Το μπεζ χρώμα στο σαλόνι αποτελεί μια επιλογή που αποπνέει ασφάλεια, χωρίς όμως να προκύπτει απαραίτητα ένα αποτέλεσμα βαρετό.

 

Είναι διαχρονικό και κομψόΜπεζ χρώμα στο σαλόνι

Το μπεζ χρώμα στο σαλόνι έχει αρκετές θετικές ιδιότητες. Αρχικά, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να εντάξει κάποιος στο χώρο του, χωρίς να τον δεσμεύει. Αποτελεί μια απόχρωση διακριτική, κομψή, που βοηθά τη μινιμαλιστική διακόσμηση. Όπως τα περισσότερα ουδέτερα έτσι και το μπεζ είναι κλασσικό χρώμα και αποτελεί πάντα την επικρατέστερη τάση, άρα πολύ δύσκολα θα βγει εκτός μόδας. Συνεπώς αν αναζητάς διαχρονικότητα και κομψότητα στη διακόσμηση του σαλονιού σου, τα ουδέτερα χρώματα και ιδίως το μπεζ, είναι σημαντικό να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών σου.

 

Έχει χαλαρωτικές ιδιότητεςΜπεζ χρώμα στο σαλόνι

Όπως όλα τα γήινα χρώματα, έτσι και το μπεζ έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και ενισχύει τα αισθήματα άνεσης και οικειότητας. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ενσωματωθεί ως βασικό χρώμα στη διακόσμηση ενός σαλονιού. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται η επιλογή της διαμόρφωσης ενός χώρου πλήρως προσαρμοσμένου στις ανάγκες και τα γούστα του κάθε ατόμου.

 

 

Κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Μπεζ χρώμα στο σαλόνι

Το μπεζ χρώμα, αν επιλεγεί για τους τοίχους του σαλονιού, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι ο χώρος είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος και πιο ευρύχωρος. Σε αντίθεση με τα σκούρα χρώματα, προσδίδει φωτεινότητα και την αίσθηση του βάθους σε ένα σαλόνι. Ιδιαίτερα σε περίπτωση ενός μικρού σαλονιού, η επιλογή του μπεζ ως κυρίαρχου χρώματος στους τοίχους δίνει την ψευδαίσθηση ενός χώρου πιο ευρύχωρου. Συνεπώς, αν ο χώρος του σαλονιού είναι μικρός, μια καλή ιδέα είναι να βαφτούν οι τοίχοι μπεζ και το ταβάνι λευκό. Τι προσφέρει αυτός ο συνδυασμός; Το πιο σημαντικό είναι πως θα σπάσει τη μονοτονία, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει το χώρο.

 

Αναδεικνύει τόσο τον ψυχρό, όσο και τον ζεστό φωτισμό

Μπεζ χρώμα στο σαλόνι

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν κατά τη διαμόρφωση ενός σαλονιού είναι ο φυσικός φωτισμός που διαθέτει. Είναι γνωστό πως δε μπορούν να επιτελέσουν όλα τα χρώματα τις ίδιες λειτουργίες ως προς τη φωτεινότητα ενός χώρου. Συνεπώς, το μπεζ χρώμα στο σαλόνι αποτελεί μια άρτια επιλογή που προσφέρει αρκετές επιλογές. Ένα πιο έντονο ή πιο σκούρο χρώμα θα δημιουργούσε προβλήματα ως προς τον φωτισμό του δωματίου, ειδικά αν υπήρχε ποικιλία από έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα. Αντίστοιχα, η επιλογή του λευκού ή ενός υπόλευκου χρώματος θα έκανε το δωμάτιο να δείχνει πιο ψυχρό και πόσον μάλλον αν συνδυαζόταν ή διακοσμούνταν με τα λάθος χρώματα ή έπιπλα. Κατά συνέπεια, το μπεζ, επειδή αποτελεί μια τελείως ουδέτερη απόχρωση, αναδεικνύει τόσο τον ψυχρό, όσο και τον θερμό φωτισμό.

 

Κρύβει τυχόν ατέλειες στο χώρο

Μπεζ χρώμα στο σαλόνιΣτον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης, όπως αντίστοιχα και στη μόδα, υπάρχουν κάποια χρώματα που έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν τυχόν ατέλειες στο χώρο. Καθώς το σαλόνι αποτελεί τον κυρίαρχο χώρο του σπιτιού, είναι σημαντικό η οποιαδήποτε ατέλεια, αν υφίσταται, να περάσει απαρατήρητη. Συνήθως τα σκούρα χρώματα, επειδή επηρεάζουν τη φωτεινότητα του χώρου, ιδίως αν δεν υπάρχει μια ικανοποιητική πηγή φυσικού φωτός, ,έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν το μάτι σε όποια ατέλεια μπορεί να υφίσταται. Γι’ αυτό, εάν θέλετε να μην αποσπούν την προσοχή κάποια αρχιτεκτονικά στοιχεία του σαλονιού σας, το μπεζ χρώμα στο σαλόνι αποτελεί την ιδανικότερη ίσως επιλογή για τους τοίχους του χώρου.

 

Αναδείκνύει την ιδιαιτερότητα των επίπλων

Μπεζ χρώμα στο σαλόνιΤο μπεζ χρώμα στους τοίχους του σαλονιού προσφέρει αρκετά θετικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι ότι έχει τη δυνατότητα να αναδείξει την ιδιαιτερότητα των επίπλων που πλαισιώνουν το χώρο. Τις περισσότερες φορές, όταν τοποθετούνται αρκετά αντικείμενα στο χώρο, αυτό δεν προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα καθώς πολλά από τα αντικείμενα αυτά δεν αναδεικνύονται μέσα στο πλήθος. Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η επιλογή του σωστού χρώματος, όπως το μπεζ, καθώς δεν είναι μόνο πολύ λειτουργικό με τη μοντέρνα αισθητική διακόσμησης, αλλά και με την κλασσική. Με λίγα λόγια, μπορεί να αναδείξει τόσο τα πιο κλασσικά, βαριά ως προς το σχεδιασμό τους έπιπλα, αλλά και τα πιο μοντέρνα κι ιδιαίτερα, προσφέροντας απόλυτη εναρμόνιση με τον υπόλοιπο χώρο.

 

Προσφέρει τη δυνατότητα της αντίθεσης

Μπεζ χρώμα στο σαλόνιΤο μπεζ χρώμα στο σαλόνι, και ιδίως στους τοίχους του χώρου προσφέρει τη δυνατότητα της αντίθεσης με κάποιο άλλο σκούρο χρώμα μέσα σε αυτόν. Το ότι επιλέγει κάποιος ως κυρίαρχο χρώμα μια ουδέτερη απόχρωση δε σημαίνει ότι χρειάζεται όλος ο χώρος να παραμείνει μονοχρωματικός, καθώς η μονοχρωμία μπορεί ορισμένες φορές να γίνει βαρετή ή κουραστική στο μάτι. Για να αποφευχθεί αυτή η περίπτωση, μπορεί να τοποθετηθεί ένας σκουρόχρωμος γωνιακός καναπές στις αποχρώσεις του καφέ, του σοκολατί ή του σκούρου γκρι, μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην ανάδειξη του χώρου.

 

Διευκολύνει την προσθήκη πιο έντονων διακοσμητικών στοιχείωνΜπεζ χρώμα στο σαλόνι

Η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος δε χρειάζεται να συμβαδίζει απαραίτητα με τη μονοτονία. Αντιθέτως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χρώμα βάσης ώστε να προστεθεί πλήθος διακοσμητικών με μεγαλύτερο όγκο και σε πιο έντονα χρώματα, ή ασπρόμαυρους πίνακες. Η ύπαρξη μιας ουδέτερης βάσης προσφέρει στο κάθε άτομο τη δυνατότητα να εκφράσει τη δημιουργικότητα και την αισθητική του μέσα από τα διακοσμητικά που θα επιλέξει να τοποθετήσει στο σαλόνι του. Επίσης, μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η τοποθέτηση στους τοίχους μιας ποικιλίας από έντονα έργα τέχνης και η ένταξη πολλών patterns ώστε να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα πιο μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονα καθόλου κουραστικό στο μάτι.

 

Η επιλογή επίπλων σε μπεζ χρώμα προσφέρει μια πιο οικεία αίσθηση στο χώροΜπεζ χρώμα στο σαλόνι

Το μπεζ χρώμα είναι μια πολύ πρακτική επιλογή όχι μόνο για τις αποχρώσεις των τοίχων ενός σαλονιού, αλλά και για τα έπιπλα που το διακοσμούν. Η επιλογή ενός ουδέτερου μπεζ γωνιακού καναπέ ή ενός καναπέ κρεβάτι, προσφέρουν μια πιο οικεία, ζεστή αίσθηση στο χώρο. Επίσης, για να μην είναι μονότονο το αποτέλεσμα, υπάρχει η δυνατότητα είτε να συνδυαστεί με μια πιο σκουρόχρωμη απόχρωση στον τοίχο μπροστά από τον οποίο θα τοποθετηθεί, ώστε να προσφέρει αντίθεση, είτε να διακοσμηθεί με μαξιλάρια σε πλήθος χρωμάτων και σχεδίων. Το μπεζ χρώμα στο σαλόνι γενικότερα προσφέρει ποικιλία διακοσμητικών επιλογών, καθώς δεν περιορίζει, και επιτρέπει στο κάθε άτομο να εκφράσει την αισθητική του με το δικό του τρόπο. Έτσι, θα προκύψει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

 

Η επιλογή μιας ουδέτερης απόχρωσης μπεζ στο ξύλο των επίπλων προσφέρει κομψότητα κι υψηλή αισθητικήΜπεζ χρώμα στο σαλόνι

Μία άλλη έξυπνη επιλογή που θα σας πείσει να εντάξετε το μπεζ χρώμα στο σαλόνι σας είναι να το ενσωματώσετε ως απόχρωση του ξύλου των επίπλων σας, όπως του τραπεζιού που διακοσμεί το χώρο. Ένα ουδέτερο μπεζ χρώμα ξύλου στο τραπεζάκι του σαλονιού αποπνέει κομψότητα και υψηλή αισθητική. Παράλληλα, δεν περιορίζει καθόλου ως προς το χρώμα, το σχήμα ή την ποικιλία των διακοσμητικών που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό, αλλά και των λοιπών επίπλων που βρίσκονται στο χώρο. Μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα και με σκουρόχρωμα υφάσματα στους καναπέδες, αλλά και με πιο σκούρα απόχρωση στο δάπεδο του σπιτιού. Γι’αυτό, αποτελεί μια διαχρονική επιλογή για τη διακόσμηση του σαλονιού, που δεν περιορίζει καθόλου το εκάστοτε άτομο, αλλά το βοηθά να εξαπλώσει τη δημιουργικότητά του.

Γενικότερα, το να επιλέξει κάποιος το μπεζ χρώμα στο σαλόνι ως κυρίαρχη απόχρωση αποτελεί μια αρκετά έξυπνη κίνηση. Είναι ένα χρώμα εύκολο στη χρήση του, που προσφέρει ευχέρεια στο συνδυασμό επίπλων και λοιπών διακοσμητικών, χωρίς να περιορίζει στο ελάχιστο την έκφραση της δημιουργικότητας του κάθε ανθρώπου. Οι πιθανοί συνδυασμοί που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη χρήση ενός ουδέτερου χρώματος ως κυρίαρχου στο χώρο είναι πραγματικά ανεξάντλητοι, χωρίς να προκύψει σε καμία περίπτωση ένα αποτέλεσμα βαρετό ή κουραστικό στο μάτι. Γι’αυτό, μη χάνετε χρόνο κι εντάξτε το μπεζ ως βασικό χρώμα στο χώρο του σαλονιού σας, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment