Προσοχή! Μην αγοράσεις νέο στρώμα πριν διαβάσεις αυτό.

Με αφορμή τις πολλές ερωτήσεις γύρω από το θέμα που σχετίζεται με την  αγορά στρώματος σας προσφέρουμε τον παρακάτω οδηγό αγοράς στρώματος.Ο ύπνος, μαζί με το φαγητό και το νερό, είναι από την αυγή της ανθρώπινης ιστορίας απαραίτητος, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την επιβίωσή μας.  Εκατοντάδες έρευνες έχουν συνδέσει τον καλό ύπνο με τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη μακροζωία.

 

Ακόμη, ο καλός ύπνος έχει αναμφισβήτητα θετικά αποτελέσματα στη διάθεση και στην παραγωγικότητά μας. Αυτά τα ευρήματα, πέρα από τις μελέτες, μπορούν να επιβεβαιωθούν από τον καθένα από εμάς: όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, είμαστε πάντα κακόκεφοι, άτονοι και νιώθουμε κουρασμένοι. Για τον λόγο αυτό η αγορά στρώματος δεν πρέπει να γίνει βιαστικά, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και κάποιον ειδικό.

 

Αποτελέσματα του κακού ύπνου.

Η έλλειψη ύπνου, αλλά και οι διαταραχές και η κακή ποιότητα ύπνου, μπορούν να οδηγήσουν σε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

 • Χρόνιοι πόνοι στους μύες και τα κόκκαλα.
 • Συσσώρευση βλαβερών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο με μακροπρόθεσμο κίνδυνο Νόσου Αλτσχάιμερ.
 • Αυξημένος κίνδυνος ασυμπτωματικής αθηροσκλήρωσης (στενέματος των αρτηριών).
 • Χαμηλότερη γονιμότητα.
 • Αύξηση σωματικού βάρους.
 • Και πολλά ακόμη.

 

Ο ύπνος είναι φάρμακο

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεκάδες σωματικές και ψυχικές παθήσεις, για τις οποίες επισκεπτόμαστε κάποιον γιατρό ή καταφεύγουμε στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής, θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν απλώς κοιμόμασταν καλύτερα. Ο ύπνος είναι φάρμακο και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!

 

Καλός ύπνος = καλό στρώμα!

Ο καλός ύπνος δεν πρέπει ποτέ να είναι λιγότερος από 6 έως 8 ώρες την ημέρα. Σε απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Η επιλογή  για την αγορά στρώματος  του σωστού και ποιοτικού στρώματος που θα μας βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα δεν είναι απλή επιθυμία. Είναι υποχρέωσή μας. Αν ρωτάς γνωστούς και αγνώστους τι στρώμα να πάρεις μάλλον δεν σε έχουν βοηθήσει. Εδώ όμως θα βρεις ένα πλήρη οδηγό αγοράς στρώματος.

 

Η τιμή δεν είναι ποτέ το κριτήριο!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι όσον αφορά την υγεία, τη δική μας και της οικογένειάς μας, η τιμή δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί κριτήριο επιλογής. Το ίδιο ισχύει και για το στρώμα που θα αγοράσουμε. Για να είμαστε υγιείς, ξεκούραστοι και ευδιάθετοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να εστιάζουμε στην ποιότητα και την τεχνολογία ενός στρώματος και ποτέ στο χαμηλό κόστος. Ένα φθηνό στρώμα θα πληρωθεί, δυστυχώς, πολλαπλάσια, με άλλους τρόπους, κατά τη διάρκεια της ζωής μας.  Για τον λόγο αυτό διάβασε προσεκτικά τον οδηγό αγοράς στρώματος ώστε να μην χαλάσεις και μία περιουσία . Γιατί το τι στρώμα θα πάρεις δεν στηρίζεται μόνο στα ποιοτικά υλικά αλλά και στα γούστα του καθενός,

Πλήρης οδηγός για την αγορά στρώματος

Υπάρχουν 4 σημαντικοί κανόνες που ορίζουν το καλό, ποιοτικό στρώμα. Στο epiplapantazis.gr τηρούμε αυτούς τους κανόνες πιστά, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ορθοπεδικότητα

Πρόκειται για την ικανότητα του στρώματος να στηρίζει τη σπονδυλική στήλη, διατηρώντας την στη φυσική της θέση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη σύνθεση των υλικών του στρώματος και τον βαθμό σκληρότητάς του.

Ανατομικότητα

Ένα καλό στρώμα πρέπει να αγκαλιάζει το σώμα μας ανατομικά, σαν ένα “κουκούλι”. Η ανατομικότητα είναι μία από σημαντικότερες ιδιότητες του στρώματος.

Υγιεινή

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός στρώματος είναι υψίστης σημασίας. Όταν τα υλικά είναι φυσικά, πιστοποιημένα, απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς και επεξεργασμένα βάσει προδιαγραφών Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε μπορείτε άφοβα να εμπιστευτείτε το στρώμα.

Ανθεκτικότητα

Περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο κρεβάτι μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το στρώμα μας να είναι ανθεκτικό για πολλά χρόνια. Η επιλογή των υλικών, η πιστοποίηση και ο ποιοτικός έλεγχος παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα ενός στρώματος.

Βαθμός σκληρότητας στρώματος

Στις ημέρες μας, ο βαθμός σκληρότητας στρώματος είναι πλέον ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς στρώματος.  Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο βαθμός σκληρότητας είναι συνδεδεμένος τόσο με τις συνήθειές μας στον ύπνο, όσο και με τη σωματική μας διάπλαση. Δείτε στη συνέχεια κάποιες σημαντικές πληροφορίες,

 • Εάν κοιμάστε στο πλάι, ένα στρώμα λιγότερο σκληρό, που θα επιτρέψει στους ώμους να βυθίζονται ελαφρά, συνιστάται.
 • Εάν κοιμάστε ανάσκελα, ένα πιο σκληρό στρώμα με ορθή υποστήριξη σπονδυλικής στήλης είναι η ιδανική επιλογή.
 • Εάν το σωματικό σας βάρος είναι μεγάλο, προτιμήστε ένα σκληρό στρώμα.
 • Εάν είστε λεπτός/η, είναι καλύτερο να κοιμάστε σε λιγότερο σκληρά στρώματα που προσαρμόζονται στο σώμα.
Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο στρώμα;

Πριν αγοράσουμε στρώμα, πρέπει να δώσουμε σημασία στα εξής:

 • Το στρώμα πρέπει να είναι άνετο.
 • Το στρώμα πρέπει να υποδέχεται το σώμα απαλά, χωρίς να το αναγκάζει να παίρνει άβολες στάσεις.
 • Το στρώμα πρέπει να στηρίζει το κεφάλι και τον κορμό ώστε να μη βουλιάζει κάθε φορά που αλλάζουμε πλευρό.
 • Τα υλικά του στρώματος πρέπει να είναι καλής ποιότητας και υποαλλεργικά.
 • Το ελάχιστο πάχος στρώματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 εκατοστά και ιδανικά 18 με 25 εκατοστά.

 

Μυοσκελετικές παθήσεις και επιλογή στρώματος

Προσοχή: Εάν πάσχετε από κάποια μυοσκελετική πάθηση, πρέπει να συμβουλευθείτε τον ιατρό σας πριν την επιλογή στρώματος.

 

Μέτρηση

Στην αγορά ενός στρώματος, η μέτρηση παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς δεν πρέπει να προσαρμόσουμε το σώμα μας στο στρώμα, αλλά το στρώμα στο σώμα μας. Μετρούμε λοιπόν το εσωτερικό του κρεβατιού, τόσο σε μήκος και πλάτος, με ένα μέτρο ή μεζούρα(και όχι το παλιό μας στρώμα).

 

Τάβλες και τελάρα

Όση προσοχή δίνουμε στο στρώμα, τόση πρέπει να δώσουμε και στη στήριξή του. Οι σωστές τάβλες και τελάρα καθορίζουν την αντοχή του στρώματος στον χρόνο καθώς και την αίσθησή του κατά τη διάρκεια του ύπνου. Λανθασμένα υλικά, με μεγάλα κενά, αστάθεια ή χωρίς εξαερισμό, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ένα στρώμα.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι εάν τοποθετήσουμε το ίδιο στρώμα σε διαφορετικές επιφάνειες, μπορεί να αλλάξει η αίσθησή του. Εάν αγοράσουμε ανατομικό στρώμα, ενδείκνυται και η χρήση ανατομικού τελάρου. Με αυτό τον τρόπο, το στρώμα θα είναι σε θέση να ακολουθεί την κλίση του σώματός μας καλύτερα.

Ας σημειωθεί ότι όταν κάποιος προτιμά ένα σκληρό στρώμα, είναι καλύτερο να μη χρησιμοποιήσει τελάρο, καθώς αυτό θα μειώσει τη σκληρότητα του στρώματος. Φυσικά, αυτό λειτουργεί και αντίστροφα: εάν έχετε σκληρό στρώμα και θέλετε να μειώσετε τη σκληρότητά του, μπορείτε να προσθέσετε τελάρο (ή και ανώστρωμα για ακόμη μεγαλύτερη μείωση σκληρότητας).

 

Πώς καταλαβαίνουμε ότι το στρώμα μας θέλει αλλαγή;

Εάν απαντήσετε “ναι” σε κάποιο από τα παρακάτω, είναι πολύ πιθανόν να χρειάζεστε αλλαγή στρώματος.

 • Είναι το στρώμα σας ηλικίας 10 ετών και περισσότερο;
 • Ξυπνάτε κάθε πρωί με πόνους στην πλάτη ή τον αυχένα;
 • Ακούτε τρίξιμο ή άλλους θορύβους από το στρώμα σας;
 • Μήπως κυλάτε επάνω στον σύντροφό σας άθελά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου;

 

Κατηγορίες στρωμάτων

Πριν επενδύσετε σε ένα στρώμα που θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια , είναι καλό να γνωρίζετε τις υπάρχουσες κατηγορίες στρωμάτων και που απευθύνονται. Δείτε παρακάτω.

Στρώματα με ελατήρια ανοικτού τύπου (Bonnel spring)

Πρόκειται για τα πιο οικονομικά στρώματα της αγοράς, συνήθως με σκληρά ελατήρια. Υλικά όπως βαμβακερές, μάλλινες, πολυεστερικές βάτες ή και αφρώδη υλικά, τοποθετούνται πάνω και κάτω από τα ελατήρια.

Πλεονεκτήματα

 • Οι πιο οικονομικές προτάσεις της αγοράς.
 • Στήριξη στη σπονδυλική στήλη λόγω σκληρότητας που τα καθιστά ιδανικά ακόμη και για υπέρβαρα άτομα.

Μειονεκτήματα

 • Λιγότερο δεκτικά σε διαφορετικές πιέσεις.
 • Δεν συστήνονται για δύο άτομα με μεγάλη διαφορά βάρους καθώς ο ένας θα επηρεάζει τον ύπνο του άλλου προς το χειρότερο.
 • Πιέζουν υπερβολικά όσους έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται μπρούμυτα ή στο πλάι.

Δες ένα από τα πολλά ποιοτικά μας ορθοπεδικά στρώματα με το συγκεκριμένο είδος ελατηρίων .

 

Στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια (Pocket spring)

Τα στρώματα αυτά έχουν ελατήρια σε σειρές, μέσα σε υφασμάτινες θήκες. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ελατηρίων σημαίνει και καλύτερη ανταπόκριση του στρώματος στις κινήσεις του σώματός σας.

Πλεονεκτήματα

 • Πιο εύπλαστα.
 • Η πίεση που δέχεται η πλάτη διαφέρει ανάλογα με το σημείο, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στον ύπνο.
 • Δεν επηρεάζεται ο ύπνος μεταξύ 2 ατόμων που γυρίζουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Πιο ανθεκτικά λόγων των περισσότερων ελατηρίων.

Μειονεκτήματα

 • Πιο βαριά και δύσκολα να τα γυρίσετε από την άλλη όψη.
 • Σχετικά μαλακά για άτομα που επιθυμούν δυνατή στήριξη στη σπονδυλική στήλη.

Δες ένα από τα πολλά ποιοτικά μας ανατομικά στρώματα με το συγκεκριμένο είδος ελατηρίων!!

επιλογή στρώματος

Στρώματα χωρίς ελατήρια (Latex)

Τα τελευταία χρόνια, τα στρώματα χωρίς ελατήρια με κυρίαρχο συστατικό το latex (υγρό που συλλέγεται από τους κορμούς των δένδρων καουτσούκ) προτιμώνται ιδιαίτερα από αρκετούς καταναλωτές.

Πλεονεκτήματα

 • Το στρώμα αναπνέει.
 • Ανακτά εύκολα το αρχικό του σχήμα.
 • Δεν χάνει το ύψος του.
 • Ιδανικά για άτομα με άσθμα ή αλλεργίες λόγω των αντιμικροβιακών τους ιδιοτήτων.

Μειονεκτήματα

 • Οι φθηνές παραλλαγές μπορεί να φθαρούν γρήγορα.
 • Για κάποιους, τα στρώματα latex έχουν μάλλον σκληρή αίσθηση.

Δες ένα από τα πολλά ποιοτικά μας στρώματα χωρίς ελατήρια !!

Επιλογές epiplopantazis.gr

Στo epiplapantazis.gr διαθέτουμε μία μεγάλη γκάμα προηγμένων, ποιοτικών και αναπαυτικών στρωμάτων από τους καλύτερους κατασκευαστές της ελληνικής αγοράς και μπορούμε να σας βοηθήσουμε πριν αποφασίσετε ώστε η αγορά στρώματος να γίνει πολύ απλή. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και κάνετε την επιλογή σας!

 

Στρώματα μεγάλης σκληρότητας

Comfort Linea Strom(ορθοπεδικό-bonnell spring)
Star Greco Strom (ορθοπεδικό-bonnell spring)

 

Στρώματα μέτριας σκληρότητας

Bioflex Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)
Super Plus Linea Strom(ορθοπεδικό-bonnell spring)
Elementi Linea Strom(ορθοπεδικό-bonnell spring)
Magic Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)
Royal 4G Media Strom(ορθοπεδικό-bonnell spring)
Adapt limited -edition Linea – Strom (ανατομικό-pocket spring)
Must Greco Strom(ανατομικό- pocket spring)
Life Greco Strom(ορθοπεδικό bonnell spring)
Unique Greco Strom(ανατομικό- pocket spring)
Essential Greco Strom(ανατομικό- pocket spring)
Interflex Greco Strom(ανατομικό- pocket spring)
Mistral Greco Strom(χωρίς ελατήρια – latex)
Privilege Greco Strom(χωρίς ελατήρια – latex)

 

 

Στρώματα μικρής σκληρότητας (μαλακά)

Utopia Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)
Exclusive Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)
Silk Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)
Serenity Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)
Forma Linea Strom(χωρίς ελατήρια-latex)
Prestige 4G Media Strom(ανατομικό -pocket spring)
Delux Linea Strom(ανατομικό-pocket spring)

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment