Πώς θα επιπλώσεις το Airbnb; Τρόποι για να το κάνεις μοναδικό.

Επίπλωση Airbnb

Ως ιδιοκτήτης Airbnb, η διακόσμηση και η επίπλωση του καταλύματος σας παίζουν καίριο ρόλο στην προσέλκυση επισκεπτών και στην εξασφάλιση 5 αστεριών κριτικών. Σκεφτείτε το ως μια ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα κάνει τους ταξιδιώτες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

  • Προσδιορίστε το κοινό σας: Ποιος είναι ο τυπικός επισκέπτης σας; Οικογένειες, ζευγάρια,εργαζόμενοι ; Η γνώση του κοινού σας θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε ένα στυλ διακόσμησης που ταιριάζει στις ανάγκες και τα γούστα τους. Σίγουρα σε αυτό συμβάλλει η τοποθεσία και τα τετραγωνικά του σπιτιού, να είστε σίγουρος ότι η αρχιτεκτονική η καλαισθησία και η ποιότητα που εκπέμπει μέσω φωτογραφιών θα προσελκύσει και διαφορετικού τύπου πελάτες.
  • Λειτουργικότητα και άνεση: Επιλέξτε έπιπλα και εξοπλισμό που προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα. Αναλογίστε τις ανάγκες των επισκεπτών σας και επιλέξτε τα έπιπλα ανάλογα. Αν δεν έχετε μεγάλους χώρους αποθήκευσης όπως πατάρι, μεγάλες ντουλάπες επίλεξε έπιπλα που ενσωματώνουν αποθηκευτικές λύσεις. Τέτοιες λύσεις είναι ο καναπές και το κρεβάτι να γίνουν παραγγελία με τέτοιο τρόπο ώστε να ” κρύβονται ” τα αντικείμενα που δεν είναι τόσο άμεσης ανάγκης.
  • Καθαριότητα και συντήρηση: Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος. Η καθαριότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ικανοποίηση των επισκεπτών. Αποτελεί ίσως από τους λίγους παράγοντες που δεν επηρεάζονται από την τιμή. Όσο οικονομικό και να είναι ένα δωμάτιο απαραίτητη προϋπόθεση και απαίτηση του πελάτη είναι να το βρει καθαρό.
  • Επιλογή χρωμάτων: Χρησιμοποιήστε ήρεμα και φιλικά χρώματα που δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Τα φωτεινά χρώματα μπορούν να κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φιλόξενος.  Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, να προσθέσετε χρωματιστά μαξιλάρια και κουβέρτες ή να διακοσμήσετε με φυτά και λουλούδια. Στην ζεστή ατμόσφαιρα συμβάλλουν το φυσικό ξύλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι σαλονιού, ένα εντυπωσιακό χοντρό χαλί. Τέλος, ο  σωστός φωτισμός μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ατμόσφαιρα του χώρου. Χρησιμοποιήστε διάφορες πηγές φωτισμού, όπως λάμπες, φωτιστικά δαπέδου και κεριά. Όλα αυτά θα συμβάλλουν ώστε να αναδειχθεί ολόκληρη η διακόσμηση και η επίπλωση του Airbnb σας.
  • Δώστε βάση στην φωτογράφηση: Αν θέλετε να προσελκύσετε μεγαλύτερο κοινό οι φωτογραφίες που ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα είναι από τα σημαντικότερα βήματα έπειτα από τη δημιουργία του χώρου. Σκεφτείτε σαν πελάτης. Θα αγοράζατε ποτέ ένα προϊόν διαδικτυακά ενώ δεν έχετε καλή εικόνα και έχοντας αμφιβολίες για το αν είναι αυτό που έχετε φανταστεί;
  • Καλωσορίστε με τον ιδανικότερο τρόπο τον επισκέπτη: Υποδεχθείτε τους πελάτες σας, στολίζοντας ένα μικρό καλάθι με λίγα φρούτα, καφέ ή αφήστε τους ένα μπουκάλι κρασί. Γράψτε μια γλυκιά επιστολή καλωσορίσματος. Αφήστε ένα σημείωμα με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν κατά την παραμονή τους, όπως: νοσοκομεία, φαρμακεία, κλήσεις επειγόντων περιστατικών, αστικές συγκοινωνίες, χάρτες, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης. Έτσι είναι πολύ πιθανό να πάρεις ένα επιπλέον αστέρι την κριτική που θα λάβεις έπειτα από την εμπειρία του επισκέπτη σου.
  • Δώστε στον επισκέπτη να νιώσει οικειότητα: Αν και μπορεί κάποιες φορές να είναι δύσκολο, εφόσον δεν το δουλεύεις μόνος σου, μπορείς να έχεις κάποιο τηλέφωνο για την άμεση εξυπηρέτηση του επισκέπτη σου σε οτιδήποτε χρειαστεί. Έτσι θα τον κάνεις να νιώσει ασφάλεια παρά την παραμονή του σε ξένο χώρο.
  • Πρόσφερε του καλό ύπνο: Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν κάποια άτομα αλλάζουν σπίτι, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο τους. Ίσως το σημαντικότερο δωμάτιο που θα πρέπει να φροντίσεις είναι η κρεβατοκάμαρα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το στρώμα. Αν και σε ολόκληρο το Airbnb δεν είναι αναγκαίο να δώσεις πολύ μεγάλο ποσό για την επίπλωση, το στρώμα είναι αυτό που θα χρειαστεί να επενδύσεις.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε σχετικά το πως να μετατρέψετε το Airbnb σας σε κάτι μοναδικό ώστε να ανεβάσετε την πληρότητα ανεξαρτήτως εποχής. Για περισσότερα tips ακολουθήστε μας στο Instagram.

Recommended Posts